Rudorfer - Hurtownia opakowań na biżuterię, ekspozytorów, akcesoriów jubilerskich
Szybkie zamówienie
Nadruki
Aktualności
Wszystko o zakupach
Kontakt
polski
+48 33 852 36 08
Rozwiń wszystko


Zwiń
Polityka prywatności

Polityka prywatności

Niniejsza polityka prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Ciebie na stronach serwisu internetowego www.rudorfer.pl oraz danych zebranych za pomocą plików cookies w trakcie używania serwisu, z uwzględnieniem obowiązujących przepisów prawa o ochronie danych osobowych.
Właścicielem i Administratorem Danych Osobowych serwisu internetowego www.rudorfer.pl jest firma:

Rudorfer PL Sp. z o.o.

z siedzibą w Cieszynie,

ul. Mostowa 4,

NIP 5222699084, Regon 015499083.

BEZPIECZEŃSTWO TWOICH DANYCH OSOBOWYCH

Rudorfer PL Sp. z o.o. oświadcza, że wszystkie powierzane przez Ciebie dane będą należycie chronione i użyte zgodnie z celem, dla którego zostały nam podane. Gromadzimy jedynie te dane, które są niezbędne do realizacji celu, w jakim nam je podałeś (np. rejestracji konta internetowego, realizacji zamówienia, otrzymywania newslettera). Zapewniamy bezpieczeństwo zebranych danych poprzez wprowadzenie odpowiednich zabezpieczeń fizycznych, organizacyjnych a przede wszystkim zabezpieczeń wewnątrz systemów informatycznych zbierających te dane.
Gwarantuje to między innymi certyfikat SSL, który szyfruje komunikację pomiędzy Twoim komputerem a serwisem rudorfer.pl 256 bitowym kluczem.
Przekazane przez Ciebie dane osobowe nie są przekazywane podmiotom postronnym. Dane powierzamy innym firmom (firmy kurierskie, biura księgowo-rachunkowe, dostawy usług IT, banki, biura prawnicze, biura windykacyjne, Poczta Polska) jedynie w celu, na który się zgodziłeś ( realizacji zamówienia, odpowiedzi na Twój kontakt). Firmy te są zobowiązane do zapewnienia poufności i ochrony Twoich danych osobowych na podstawie podpisanych z firmą Rudorfer PL Sp. z o.o. umów powierzenia danych. Jeśli chcesz uzyskać szczegółowych informacji prosimy o kontakt pod numerem telefonu: +48 33 852 36 08.
Dostęp do Twoich danych osobowych, mają tylko osoby uprawnione i przeszkolone w zakresie ochrony danych osobowych.
W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje udostępnienie danych osobowych organom państwowym tj. sąd, policja itp., serwis rudorfer.pl dane takie udostępni.
Administrator serwisu zastrzega sobie prawo do zmian polityki prywatności. Zaleca się stałe kontrolowanie treści tej strony w celu zapoznania się z wprowadzonymi zmianami.

JAKIE DANE OSOBOWE PRZECHOWUJEMY I PO CO

Rejestracja

W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta w rudorfer.pl.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą na naszym serwisie zobaczyć ceny i złożyć zamówienie.
Zapytamy o:
imię i nazwisko – niezbędne nam do wystawienia później dokumentu  sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
adres fakturowy (nazwa firmy, NIP, ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) niezbędny nam później do wystawienia faktury
adres dostawy(nazwa firmy, ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) niezbędny nam później do zaadresowania przesyłki
e-mail – niezbędny do logowania i komunikacji związanej z korzystaniem z rudorfer.pl;
numer telefonu – niezbędny przy nadaniu paczki kurierem, pomocny w przypadku koniecznego kontaktu w sprawie zamówienia.
Dane te w każdej chwili możesz zmienić lub usunąć kontaktując się z nami pod naszym numerem telefonu: +48 33 852 36 08 lub pisząc na nasz adres e-mail: plbox@rudorfer.pl.
W powyższym celu możesz z nami również korespondować pod adresem : Rudorfer PL Sp z o.o., ul. Mostowa 4,43-400 Cieszyn.
Dane będziemy przechowywać do czasu wniesienia przez Ciebie sprzeciwu.

Zgody na przesyłanie informacji marketingowych

W trakcie rejestracji zapytamy się Cię również o zgodę na przesyłanie informacji marketingowych o naszej ofercie ( aktualnych promocjach, nowościach, nowych dostawach) na podany w rejestracji telefon czy e-mail. Zgody są całkowicie dobrowolne i w każdej chwili mogą zostać odwołane. W tym celu skontaktuj się z nami telefonicznie +48 33 852 36 08 albo mailowo plbox@rudorfer.pl bądź zmień swoje dane, w tym również zgody w szybki i prosty sposób w swoim panelu klienta naszego serwisu.
W przypadku gdy zapisałeś się na otrzymywanie informacji handlowych w postaci naszego newslettera, odpisanie się ze subskrypcji może się również odbyć poprzez kliknięcie w link wypisujący Cię z listy, który znajduje się w stopce każdej wiadomości.
Oferty przekazywane Tobie na podstawie powyższych zgód są przygotowywane specjalnie dla Ciebie w oparciu o historię Twoich zachowań na stronie, czytelność maili czy historię zakupów, tak aby były dla Ciebie jak najbardziej interesujące. Dane takie gromadzimy dzięki zapisaniu na Twoim urządzeniu specjalnych plików tzw. Ciasteczek (cookies)

Wszystko o ciasteczkach cookies

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkowników rudorer.pl.
W serwisie rudorfer.pl stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session  cookies) oraz „stałe” (persistent  cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w Twoim urządzeniu końcowym do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej. „Stałe” pliki cookies przechowywane są w Twoim urządzeniu końcowym przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia.

Stosujemy następujące rodzaje plików cookies:

  1. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w serwisie rudorfer.pl; np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania;
  2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane  do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w serwisie rudorfer.pl
  3. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o  sposobie korzystania ze stron internetowych rudorfer.pl;
  4. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez  Ciebie ustawień i personalizację interfejsu rudorfer.pl;
  5. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Ci treści  reklamowych jak najbardziej dostosowanych do Twoich zainteresowań.

Informujemy, iż wykorzystujemy w naszym serwisie narzędzie Google Analitics, które pomaga nam zrozumieć jak użytkownicy angażują się i poruszają po witrynie. Narzędzie to wykorzystuje ciasteczka cookies, aby zbierać informacje i tworzyć statystyki użycia strony – jednak bez jakichkolwiek informacji mogących identyfikować indywidualnych użytkowników.

W wielu przypadkach przeglądarka internetowa domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies. W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z serwisu rudorfer.pl nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania.
Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin naszego serwisu chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak, to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.
System informatyczny, z którego korzysta serwis rudorfer.pl automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z rudorfer.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy  usług  internetowych, czy adres wejścia na rudorfer.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji rudorfer.pl w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania.
Dane te nie są nigdy łączone z Twoimi danymi osobowymi podanymi w trakcie rejestracji i  stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

TWOJE PRAWA

Zgodnie z obowiązującymi przepisami w stosunku do swoich danych osobowych masz prawo do:

  1. odmowy lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
  2. wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;
    Jeżeli chcesz aby nasza firma zaprzestała przetwarzać Twoje dane i przyznała Ci status „klienta zapomnianego” prosimy o kontakt pod adresem mailowym plbox@rudorfer.pl lub pod numerem telefonu 33 852 36 08 lub 09. Status zostanie zmieniony, jak tylko obowiązujące przepisy prawa na to pozwolą.
  3. dostępu do danych osobowych;
  4. sprostowania lub usunięcia danych osobowych;
  5. przenoszenia danych osobowych;
  6. cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych;
  7. wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
    Prawa te są niezbywalne i nie mogą być ograniczane. Zawsze chętnie udzielimy Ci pomocy i informacji, a część z wyżej wymienionych praw możesz zrealizować samodzielnie na naszym serwisie rudorfer.pl.

Informacje

Biuro Obsługi Klienta

    • Rudorfer PL Sp. z o.o.
    • Mostowa 4, 43-400 Cieszyn
    • REGON: 015499083
    • NIP: PL5222699084
    • Numer konta bankowego: 57 1090 1043 0000 0001 0199 9884
    • Nazwa banku: Santander Bank Polska S.A.
    • IBAN: PL57109010430000000101999884
    • SWIFT: WBKPPLPP
    • 8:00-16:00
    • Telefon komórkowy+48 601 143 511